Het verschil tussen award miles en level miles

Zodra je lid bent van het Flying Blue programma spaar je automatisch twee verschillende soorten punten. Deze punten worden namelijk onderverdeeld in Award Miles en Level miles. Level miles verdien je enkel door het maken van vluchten. Level miles zijn bedoeld om een niveau hoger te komen in het spaarprogramma van Flying blue. Zo begint iedereen in het ivory level en door steeds meer level miles te verdienen kom je vervolgens in het Silver level. Als je echt veel reist en bijvoorbeeld voor werk veel vluchten maakt kun je zelfs gold en platinum worden.

In onderstaande tabel is te zien bij hoeveel Level miles je een bepaald niveau krijgt. Een niveau hoger kun je niet enkel bereiken door Level miles, maar ook door kwalificerende vluchten. Dus om bijvoorbeeld een Silver niveau te krijgen, moet je of 25.000 Level miles sparen, of je moet 15 kwalificerende vluchten hebben. Een kwalificerende vlucht is een is een vlucht uitgevoerd met Air France, KLM, Sky Team en haar deelnemende partners. Het mooie is dat als je een american express creditcard aanvraagt je elk jaar al gratis 4 kwalificerende vluchten krijgt! Op deze manier kun je al snel een Silver niveau bereiken. Bij een American Express silver card zijn dit 2 vluchten per jaar en bij een platinum kaart zijn dit zelfs 8 vluchten. Als je vliegtickets boekt en betaalt met jouw AMEX kaart dan spaar je ook hiermee level miles! Een mooie manier dus om snel een niveau hoger te komen.

Award miles zijn miles die je krijgt door te betalen met je American Express creditcard en vluchten die je maakt. Waar de Level miles enkel zijn bedoeld om een niveau omhoog te gaan in het Flying Blue programma, zijn Award miles bedoeld om te besteden aan upgrades, tickets, loungetoegang of producten.

Deelnemersniveau Vereiste aantal Level Miles Vereiste aantal kwalificerende vluchten
IvoryHier start jeHier start je
Silver25.000 Level Miles15 kwalificerende vluchten
Gold40.000 Level Miles30 kwalificerende vluchten
Platinum 70.000 Level Miles60 kwalificerende vluchten